Kira pergerakan baby

Hai nak tanya. Untuk kira pergerakan baby tu kalau contoh dalam sejam tu 2 pergerakan berasingan maknanya 2 tick la kan? Atau macam mana.. tak jelas sangat bab tu #firstmom

1 Trả lời

Ye sis…cth pukul 9.00 pg dia kick n pusing2 dlm 2-3minit then stop..kira 1 pergerakan…dlm 15-20min dia gerak lgi, tu kira kick ke 2 ..kena ada gap setiap pergerakan seterusnya dlm 15-20min..xkisah la kick ke pusing ke meregang ke, asal ada gerak

2t trước

betul kena kira mcm nih. nurse kk pon ajar sy mcm nih.