Minum air manis

Hai , nak tanya, tak apa ke kalau kerap minum air manis? Saya kalau tak dapat minum air manis, rasa lemah badan, mual2..tapi kalau dapat minum teh ais, kurang mual..saya risau takut terlebih gula je dalam badan..tapi kalau saya minum air masak, rasa lemau je badan ni..skrng sy pregnnt 8minggu...ada yg macam saya tak? #1stbaby

6 Các câu trả lời

Saya pun rs lemau je bila minum air masak. Igt kn badan tk larat sbb kurang gula dlm badan. Tp saya fasting pun blood sugar level dh 5.3 🤣 pastu tanya doc brp yg ok, doc ckp sepatutnya bwh 4.8, ada klinik ambil bwh 5. Doc cerita mcm2 risiko klu gdm, terus rs bertaubat nk minum manis 😩

Kalau saya elakkan minum teh atau kopi sbb ada caffeine dan caffeine tak bagus untuk ibu mengandung. Kalau awak suka air manis, try minum jus buah tanpa gula , jus oren , apple yg homemade. Paling bagus jus delima.

Tak digalakkan. Cuba limitkan. Atau, cuba juga perah lemon/lime ke dalam air kosong tu, minum sejuk2.

klu sy pla lpas mkn msti cri mknan atau minuman manis.. klu xda, tekak msti rsa nk muntah

sama MCM saya mesti nak cari benda yg manis2... Klu tak dpt rasa mual je

Saya pun sama sis. Air masak minum time nak makan ubat je 😌