Bersalin awal

Hai nak tanya sekarang saya baru 36 minggu 5 hari. due date 21/10 ni. tp doc bg surat serah diri 6/10 ni. ada tips tak untuk bersalin awal and cepatkan bukaan? kalau bersalin 36 minggu or 37 minggu ada cucuk dexa tak? saya gdm on ubat and insulin. #ingintahu

6 Các câu trả lời

alhamdulilah da 10 hri lps bsalin. gdm+on ubat. bersalin 38 minggu 1 hri. 2 minggu sblom nk serah diri sllu usap perut pujuk baby supaya kuar awal jd xkena induce, bykn bjln. hri yg kne serah diri dtg pac da buka 3 cm, doc just bukakn laluan. hri yg sme turun darah+tuban leaking, esok nya pkul 4 pg da bersalin

saya pernah kena cucuk dexa kat area pinggang masa kandungan week 35 sebab air ketuban keluar..memang sakit cucuk dexa ni..lps cucuk terasa sakit sgt..untk cepatkan bukaan bolehlah puan banyak bergerak dan amalkan membaca surah maryam ayat 26..mudah - mudahan semuanya dipermudahkan nanti buat puan

usually if preterm delivery they inject the dexa to let the baby's lung mature. usually gdm so be delivered between 37 to 38 weeks not more than that . I am gdm on metformin delivery 37 weeks 2 days

alhamdulillah sy baru lepas bersalin 14 hari yg lepas... usia kandungan 37w sbb gdm ubat + insulin, doctor induce kul 7pg kul 8.o7mlm bersalin

9mo trước

awak serah diri ke atau ada keluar tanda?

36 weeks ke bawah akan cucuk dexa. Tempoh matang baby 37 weeks ke atas. Saya pun bersalin tepat 37 weeks. GDM on DC.

Sy bersalin ngam2 37week + gdm ubat.. tapi xkena cucuk dexa pun.. mungkin 36week yg kena cucuk dexa..

9mo trước

Sy pecah air ketuban awal..kalau x sy kena induce jgk.. gdm on ubat xblh lebih dari 38week.. cuba buat senam2.. atau pujuk baby keluar awl 😅