OPK high walaupun delay period

Hai nak tanya, saya dah 13 hari delay period n upt negative, maghrib tadi saja test opk n result high ( tak peak n tak positive)...adakah ovulation masih boleh berlaku walaupun kita dah delay period? Patut tak saya cek opk dan upt utk hari2 berikutnya?#seriusnanya #firstbaby #firstmom #bantusharing

5 Các câu trả lời

sebelum ni pernah dapat positif OPK dah tak dalam cycle ni? kalau belum, boleh jadi awak ovulasi lambat, jadi teruskan test OPK. kalau dah pernah, abaikan je. LH memang boleh naik turun sepanjang cycle kita, lagi2 kalau ada masalah hormon. kalau period memang jenis irregular, test je setiap minggu. kalau memang TTC, BD tiap 2-3 hari.

sblum nie period penah ke delay smpi 13 hri? andai kte awak preggy, da 6 mggu.. klu scan da bley nmpk kantung sekurang2nya.. so klu sye jd awak, sye akan scan kt klinik swasta.. klu x preggy, skurang2nye sye tw keadaan rahim sye.. xde la bteka teki npe period delay, upt plak negatif..

11mo trước

Haah saya irregular period, lupa nak mention😅 Ok awak, terima kasih

Cek UPT ni xde istilah patut x patut.. chek je bila2 msa yg awk nak. Hri2 pun blh

Check upt setiap 2 hari shj dah cukup. Tak perlu opk dah

11mo trước

Ok awak, terima kasih

nak cek cek je