Obesiti pregnant

Hai nak tanya mommy², ada tak yang obesiti then bersalin normal?Sebab sy nnti 33w kena jumpa pakar o&g untuk tentukan boleh bersalin normal atau ceaser.Nak ke sampai date tu mcm² berfikir, sebab masaalah sy hanya obesiti darah dan gula sy semua ok.

2 Các câu trả lời

Sy bukan obesity. Cuma overweight la 😅. Jgn risau. Jumpa je dulu doc. Doc akan cek sesuai yg mana. Mcm doc O&G yg sy jumpa, dia siap bg peratus bersalin normal dgn czer lagi sbb last pregnancy sy bersalin czer. Kalau x ada masalah kesihatan apa2, should be ok kot nak bersalin normal. Apa2 pun, bincang dan tanya terus kat doc nanti. Kalau sy, biasa sy dah list dah apa benda nak tanya supaya kurang sikit rasa risau

1y trước

terima kasih. share pengalaman ya. sy ni berfikir² kadang xsenang dduk tu tanya pengalaman mommy² tu

Biasa kalau kepala baby sudah masuk panggul, tiada masalah bersalin normal.. tngok keadaan juga tu.. ada juga yg kena emergency czer sbb baby hmpir lemas @ terberak dlm..