Ruam panas pada celah kangkang

Hai nak tanya mommies yg dekat luar sana ! saya skrg dah nak masuk 30 weeks . Saya perasan yang saya ada ruam panas yang melecet merah macam bontot budak klu kena ruam panas tu dan saya dan bagi pelbagai cream untuk sembuhkan tapi masih sama je rupa . macamna nak sembuhkan ruam panas yang dah melecet tu eh ? ada juga tadi doktor bagitahu untuk tak pakai pakaian dalam bagi elakkan dia menjadi teruk. tapi daripada yang tu , ada lagi tak alternative lain untuk sembuhkan ruam panas yang melecet tu ? agak geram ye kadang klu dah gatal tu mula la nak garu ii pastu melecet balik pstu ruam dia tak sembuh ii lagi dah . risau gakla takut ada sebarang jangkitan nanti kang risau 💁🏼‍♀️#ingintahu #help

1 Trả lời

Dap2 dgn air suam bergaram sekadar melegakannya atau Buat sitz bath. Lepas tu lap kering. Jangan Pakai ketat kat bahagian tu.