37 weeks 2 hari

Hai nak tanya la td pagi dalam pukul 3 pagi or 4 saya ada rasa macam contraction. saya ingat palsu so pukul 10 td saya pergi klinik untuk check bukaan rupanya da 1cm. ada tips tak untuk cepatkan bukaan. sbb saya 6/10 ni kena serah diri dekat hospital.

6 Các câu trả lời

1cm tu memang ibarat mcm jauh lagi perjalanannya😅 mcm saya dulu trlebih hari cek baru 2cm tu pun tunggu 3hari seterusnya tak juga buka jalan last2 induce juga sbb lbih hari😂🤣 tapi dorg kata brsama suami cepat buka jalan, kalau sis tak kena tahan boleh la buat mcm yg org lain sarankan

-bersama suami -jalan itik -pujuk baby Btw 1cm tu mcm takde bukaan bak kata mak saya. Kalau 2cm tu maybe dlm 24-48 jam dh boleh bersalin. Sy suggest bersama suami hehehe

12mo trước

Okla maksudnya kepala elok kt bawah. Mak sy dulu masuk jari nk check bukaan tiba2 jari kena nyonyot hahahahahaha (mak sy bekas bidan hospital)

Masa sy..sy Buat senam kupu2.gelek2 pinggul. n active berjalan..pastu tiap kali lepas solat, minta la cepat bukaan, n ckp gn baby..insyallah…

bila bersama suami untuk selusuh pembukaan cepat

Buat senaman sis. Ikut mana yang sis mampu.

mnta tlng laki tu mmng brksan😂...