kandungan kecil

hai nak tanya ikutkan harini dah 36weeks 3day tadi checkup and scan baby sekali tapi doc cakap baby kecik size 32 minggu macamtu lepastu air ketuban kurang. sebab saya kecik je perut pun takada la besar mana anak firts pulak kan tapi saya risau agak agak normal ke or risiko ? #firstmom #bantujawab #ingintahu

3 Các câu trả lời

bab baby kecik ni dokter scan tu jangkaan ja berat baby saya masa nak dekat besalin anak no 3 dokter kata berat 2.2kg ja...bimbang sangat sbb dokter kata kalau x cukup 2.5kg kalau besalin nanti baby resiko kena tahan wad...tp masa besalin baby kuar 2.8kg...bab air ketuban kurang plak awak try la minum air kelapa muda...mkn tembikai insyaallah membantu sangat untuk tambah air ketuban...try la awak insyaallah moga semua nya di mudahkan...amin

3mo trước

air ketuban firts doc cina tu scan pun dia kata kurang panggil lagi sorang doc melayu tu dia check dia cakap normal je ok je air ketuban semua tapi doc cina tu macam berkeras dia cakap kurang and baby kecik so doc cina tu refer saya pakar 3/7 ni insyallah doa kan yang baik baik untuk saya ya ☺️

saiz perut xjd isu sgt...isu dkt kndungan. ada je perut ibu kecik, bby nya ikut growth chart. klu bby kecil dari usia kndungan (iugr) ni possible utk admit bersalin awal.

3mo trước

oh mmg possible bersalin awal .

hye sis saya perut kcik n berat x naik dari frst smpai da 34week tp dr scan bby besar 2mggu.

3mo trước

sis bby kecik sng push tau klo besar naya jugak. tp nk bg bby besar try minum susu anmum tp jgn amik kerap sgt tkot terbesar plak