Susu formula newborn

Hai mummy's..nk tya,just incase lpas bersalin Susu bdn X kluar or lmbat,apa Susu formula yg ok utk baby?sapa Ada pgalaman Susu lmbt kluar bleh share X..thanks..

10 Các câu trả lời

Biasanya macam saya baru lepas bersalin bulan 6 haritu, hospital tu mmg provide susu formula free, frisolac dgn novalac. Lepas je bersalin nurse bg anak saya minum susu formula frisolac sebb saya bersalin emergency caesar. Lepas saya dah okay then saya bg susu saya. :)

saya pun nak tanya benda yang sama....dan kalau kita bawa botol susu dekat wad nurse marah tak?...sebab ikut pengalaman kawan sekerja saya...kena marah...sebab mesti bagi susu ibu lepas bersalin..kalau susu lambat keluar, macam mana nak bagi....

5y trước

Masa ank sy kena tahan wad, sy pun curi2 bagi susu botol. Nasib baik sehari saja. Nurse mmg x bagi guna susu botol. Kalau guna cup dan sudu boleh.

Alhmdulillah bby sy sesuai dgn Lactogen. Susu x brape nk ade lepas bsalin. Lg2 kena kuning. Karihome dan ducthbaby dh cuba tp x sesuai. Minum susu lactogen berat bby naik cantik..

5y trước

Skrg bby sy dh 8 bulan masih guna lactogen.. Alhmdulillah masa bby berak hari2 sis..

Sa ka c mnum baby sa lactogen..hri tu try bgi dia dupro tpi dia sembelit..tukar dgn lactogen dia sesuai pla n berat bdn dia pun naik sj

Saya beli baby karihome, tapi tak pakai sebab saya pump susu and susu terus keluar

Dutchlady Dutch Baby jer anak kedua saya bagi minum berak ok.

Beli ikut kemampuan la Jgn dgr org

Sy beli nanpro. Suggested by doctor

5y trước

Alhamdulillah..😄

Sy beli Enfalac 😊

Saya pon xkuar lg