SUSU FORMULA

Sy bersalin bulan feb nti, nak tnya prlu ke kita beli susu formula utk newborn? Sbab risau lpas beranak susu ibu lmbt keluar #seriusnanya #firstmom #ingintahu #pleasehelp

4 Các câu trả lời

Boleh beli untuk standby tp susukan guna cup feeding atau pun syringe. Anak ke 3 sy susu lambat sgt keluar walaupun sy offer susu sejam sekali. Hujungnya anak kena kuning sampai 600, nyaris masuk nicu sebab baby tak kencing, tak dapat susu..tidur manjang. Nanti bila susu dah meriah, boleh stop susu formula. Focus susu badan shj.

beli, tp kena sorok2 le masa bg kt hapital, jgn tnjuk sgt, nurse xkan pcy bila kita cakap xdak susu, saya kena dah saya dah ckp saya xda susu, last anak saya muntah kosong kluar hijau ja br pcy xdak susu. nurse marah sbb nmpk saya bw botol susu, smpai la dia hntr pakar penyusuan ke wad, picit2 puting mmg xkluar susu pun .

beli je sis. kalau susu bdan xda lagi,xkan nak bg anak tu lapar kan. i berckap as ibu anak 2 hehe both anak i sediakan je susu formula..on off bagi. prinsip i ,asalkn anak xlapar. turn out anak i elok je membesar😀

tak perlu. mindset kena kuat yg kita ada susu yg cukup utk anak. mmg akan lambat sikit Keluar tapi kena terus beri ransangan. baru otak dapat signal ada demand susu