Jeluak/muntah susu

Hai mummy2,.ada tak anak dia kerap jeluak dan kdang2 dari hidung jugak kluar..agak sampai bila ya jeluaknya hilang..ksian tengok baby saya kdg2..baby 2bulan full susu badan.

1 Trả lời

Ia normal sbb ususnya pun ada tumbesarannya. Apa yg perlu kita bantu, sendawakan dia selepas menyusu. Urut2 dia. Anak saya masuk 5 bulan dah kurang muak susu. Bila anak dah pandai duduk, tak perlu dah kita sendawakannya sebab dlm posisi duduk usus akan gerak2 / ada tekanan yg boleh bantu baby sendawa sendiri.