Aktif waktu malam

Hai mummy semua. I first mom...nak tanya...normal ke kalau dah nak masuk 3 trimester,baby tak aktif waktu siang tapi aktif bergerak waktu malam? #bantujawab #ingintahu #firstmom

2 Các câu trả lời

hi, tak active tu boleh jadi sebab space baby makin limited dah. tapi jangan tak bergerak langsung. waktu nurse suruh kira gerakan baby, nurse kata make sure monitor pergerakan tiap jam dari 9am-9pm, sebab normally baby memang akan active after 9pm, so dorang taknak yang tu. nak tau within time tu je, jadi kalau tak bergerak langsung more than 2 hours, pergi PAC je check. apa apa pun try cari cara sebelum2 macam mana boleh buatkan baby bergerak. macam saya kalau buat kerja / penat, baby jarang nak bergerak. tapi kalau saya duduk sandar rehat, auto baby bergerak. so saya akan make sure tiap jam, dalam 10-20 minit saya akan duduk sandar. semoga dipermudahkan ya 🤲🏻

Normal ..sy tgh alami, siang aktif jgk tp rasa lebih kpd geliat2 je..mlm xyah ckp, rasa mcm disiku, tendang, meloncat 😂 lebih2 bila mgiring..tp FMC okay je ckup 10x pling lewat pkul 3

2mo trước

Sama la . Kalau siang ni xaktif mne . Kalau mlm ya allah . Tk tenteram di buatnyee