3 Kali Gugur

Hai mummy semua.. Ada cara x untuk bagi rahim kuat.. Saya baru berkahwin setahun lebih.. Dalam tempoh tu.. Sy dah 3 kali gugur.. Yg latest bulan lepas.. Rase down sgt2.. Mcm2 dah sy cuba.. Tapi Orang asyik cakap rahim saya lembik je.. Ada ape2 tips x? #ttc

6 Các câu trả lời

kes awak sebijik mcm sy...sy gugur 3 kali jgak,bln 2 ni cukup 2 tahun anniversary..last sy gugur bln 12 tahun lepas..lepas dri tu sy rehat setahun...dn skarang sy dah ready utk pregnant semula,sy dan suami amalkan acid folic,makan kurma,minum susu kambing,makan madu ajaib turkey wawa zainal,sy bersukan,sy cuba perbaiki solat 5 waktu,sy buat solat taubat dan hajat,sy amalkn zikir lepas solat,baca quran,baca 3 qul dan ayat kursi sambil gosok di perut sblm tido..dan last skali,sy mengurut 2 kali...bg sy mgkin tu cara sy ikhtiar..sy mengharap sgt sgt ya allah ada rezeki sy dlm masa terdekat ni...bg la sy peluang jd ibu utk zuriat sy,jgn la bg sy dn suami hingga ke tua tanpa zuriat keturunan yg soleh..sy doakan ibu2 yg pernah gugur,jgn pernah mengalah,bangkit semula bila rebah..allah nak kita mengadu nasib pada Dia..insya allah,sy yakin,allah akan bg rezeki sama ada lambat atau cepat...

Keguguran awal kehamilan bkn berpunca dri rahim tpi dri sperm n ovum yg xsihat. Utk ttc kembali sis kena ada kerjasama dgn suami utk jaga mkn. Bgi suami mkn taugi mentah, mkn sayur bnyk2. Sy dulu siap nangis sbab nak pujuk suami mkn sayur sbab suami mempunyai berat bdn yg berlebihan. Dlm bab ni sperm suami yg kena jaga.

bila start detect kehamilan tu cuba ke klinik/hospital berdekatan utk dptkan opinion. mcm2 punca boleh jadi utk gugur di awl kandungan. mungkin ubt kuatkan rahim next pregnancy dpt membantu. ape kesah org kata apa..dptkan pandangan yg pakar

4y trước

InsyaAllah.. Lepas ni sy cuba macam yg sis suggest kan.. Doakan sy ye.. Terima kasih banyak2..

Kalau gugur awal kehamilan bukam sebab rahim x kuat. Mungkin masalah pada ovum atau sperm. Cari supplement yg boleh improve kualiti sperm and ovum.

boleh refer dr hamid arshad. dia boleh chck

makan folik asid ....