Makan duphaston tapi masih spotting

Hai mummy sekalian, sejak dari minggu lepas saya mengalami brown spotting. Saya dah jumpa doctor dan doctor berikan saya duphaston. Lagi 2 hari pil ini dah nak habis tapi saya masih lagi spotting. Kenapa saya makan tapi spotting masih tak berhenti ya?

4 Các câu trả lời

Dah brpa week sis? Kadang spotting normal tp kalau continuously tu tak normal.. Either normal or sbab ancaman keguguran. Kawan saya spotting skit2 makan duphaston pun sama last2 gugur. Hopefully awak ok and baby kuat.

2y trước

Sabtu sya akan jumpa doctor utk tanya n mintak scan. Harap x apa2

awak sama mcm saya. dah seminggu spotting tetap keluar. tapi x bnyak sikit je. dr bekalkan duphaston slme sebulan utk saya. nanti nk scan 8w kalau spotting lg. dr akan suruh cont lg makan.

2y trước

Hrp awak x apa2. Sya pun risau jg ni, tp sya doa hari2. Sabtu ni nak jumpa doctor balik

hi sis sama macam saya spotting brown. now dah jd kuning2. esok baru g repeat scan. duphaston tu awak makan berapa biji sehari?

2y trước

Doctor bagi utk 10 hari. Mkn sehari 2 biji. 1 pagi dan 1 mlm. Sabtu dah nk hbis supply tpi sya masih spotting

ade berkurang x spotting tu? cube bwk2 bedrest. jgn buat kerja. krgkn berjalan. elakkan bersama husband.

2y trước

Alhamdullilah, ada berkurangan tapi tetap ada. Kadang2 siang takde, mlm baru nampak di panty liner.