Baby tak berak

Hai mummy, nak tanya, ada tips tak nak bagi anak berak? Baby saya 5 bulan, haritu seminggu dia xberak, dah bawak jumpa doktor, siap xray lagi, penuh tahi dia, tp perut dia lembut je, xde meragam, dia aktif je, jd doktor bg ubat, kemudian pagi tu makan ubat, ptg dah berak, saya stop la bagi ubat, tp dia xberak pulak sehari, hari ni hari kedua saya bg lagi ubat, pun xberak jugak...risau pula... Btw anak saya minum susu badan dan formula... Selepas jumpa doctor tu, dah tukar susu formula lain Adakah susu yg baru tukar ni pun tak serasi? #SeriusTanya #bantujawab #ingintahu #firstmom

2 Các câu trả lời

Sma mcm ank sy 5 bulan. Smggu skali berakk. Ari2 urut pn tk berak jgk. Dh tkr 4jenis susu same je tk berak jgk. G klinik bg ubat mkn tu. Tpi sy bg skali je. Sb tknak dia bergantung dgn ubat tu. Sy pn cmpur fm dgn susu bdn. Risau jgk ni. Arini dh 6 hri tk berakk. Perut dia pn lembut, aktif je. Tpi sb cmpur fm risau jgk kalau jrg berak mcmni. Doc ckp kalau xberak lbih dri 10hri bru dtg blik ..entah laa nk tkr susu plk ke mcmna ni xtauu..

3t trước

Itu la, saya pun xnak bergantung pd ubat, tp risau pulak bila dia tak berak, serba salah nak bg ubat ke tak, sbb ubatnya ada lagi... Hari ni masuk hari ke3 tak berak utk kali kedua... Sebelum ni sehari sekali mesti berak

Susu badan normal tak berak seminggu. Kalau campur susu formula, saya tak pasti. Kerap buat senaman kaki kayuh kat anak dan urut ILU pada perut anak dgn minyak sesuai

4t trước

Baik, terima kasih