Spotting darah

hai mummy naj tanya saya last period 12/4, and bulan ni ad spotting on 3/5 rasa mcm awal sgt kalau period sbb baru je habis period on last ramadan(20/4). Adakah ni tanda2 pregnant or bole jadi just darah period. sorry mcm excited la kalau ni tanda pregnant sbb dh 3tahun kawin dan masih menanti. FYI darah yg keluar ni tak banyak mcm period just sikit2 dan tak perlu pakai pad pun

3 Các câu trả lời

Saya alaminya sebegitu 3 bulan sebelum hamil. Tapi bersebab. Sy dapat tahu hamil bulan 8, bulan 5 saya dah mula keluar darah spotting sikit2 selepas paps smear. Bulan seterusnya haid saya dtg awal dgn spotting begitu. Jadinya, tempoh haid jadi panjang. Setiap bulan tu buat upt - ve. Sy dah niat jika 3 bulan berturut2 begitu, sebab dah lain tempoh haid saya, saya nak jumpa doktor. Bulan 8 tu, instinct saya kuat katakan saya hamil sbb sy rasa nyut2 di abdomen. Sbb sy selalu baca n tonton pasal pregnancy journey termasuk CTDK punya journey. CTDK pun rasa nyut2. Spotting tetap ada sblm tarikh haid. Hari ke 4 tarikh haid lewat upt +ve. Esok buat lg, +ve lg. Petang tu terus ke klinik untuk pengesahan awal kehamilan sbb sy berisiko hamil. Doktor sahkan 4w pregnancy. Syukur.

sma sis..sy period 11/4,spotting 2day pd 28/4..perasan pun time buang air .upt pun masih -v sbb klo ikut masih 3week++hope ada la rezeki menanti 5yr dh

Buat upt sis

1y trước

Dh buat, naik negatif sbb test pun belum 4minggu lagi, nnti next week kita try lagi