Dh hujung hujung nak bersalin pergelangan tangan jadi bengkak

Hai mummy mummy sapa pernah kena mcm saya . Dh hujung hujung nk bersalin ni pergelangan tgan jd bengkak dan urat-urat tgn mcm tersimpul. Tiap-tiap hari bgun pagi automatik sakit sengal Smpai ngis ngis sakit Dy . Tanya mak bidan Dy ckp pembawakan budak. Urmmm tapi sakit Dy hanya Allah je tahu . Nk buat keje pn tgn mcm org patah . Harap lepas bersalin nnt hilang Ler sakit ni .

2 Các câu trả lời

saya due date 01/4 ni, drpd hjung bulan Dec haritu (7months) saya tiba² kena de quervain tenositis, which tendon ibu jari saya bengkak n sakit sgt nak buat semua kerja sebab semua kerja perlukan ibu jari, until now tgh tggu hari nk bersalin pon sakit lagi. saya redha bersalin n terpaksa jaga nb nanti sambil sakit 2 2 belah tgn. haritu ada jumpa dr tapi dr ckp x boleh bagi apa² ubat sebab affect baby. so saya plan if lambat sembuh after bersalin memang saya pergi inject steroid bagi cepat hilang sakit tu. tapi sekali inject rm500 jugak laa 😭. saya mkn sekrang pon pakai sudu. sakit sgt nk bengkokkan ibu jari ni. bila bangun tidur pon lagi terseksa dgn kebas semua jari nyer.

6mo trước

sakit tu memang ambil masa lama nak hilang. so kalau pakai wrist support boleh kurangkan sakit masa buat kerja. dulu sy selalu kerja angkat barang, sakit, pakai support yg ada besi, berbulan2 jugak nak hilang. siang malam sy pakai. nanti dia hilang sendiri.

simptom de quervain atau carpal tunnel. awak boleh try beli wrist support kat shopee.

6mo trước

awak beli yg ada besi support tak? kalau sy beli yg ada 2 jenis besi, satu lembut satu keras. keras tu pakai waktu tidur, lembut tu pakai waktu siang. memang ambil masa lama berbulan2 nak hilang, pergi urut pun tak kurang jugak. bila pakai support tu, kurang sikit sakitnya.