barut baby

hai mummies , nak tanya mummies semua bila last pakaikan barut utk anak ?? betul ke kalau baby tak pakai barut akan buat perut buncit pastu senang masuk angin semua tuu ? sebab saya start 2bulan lebih tak pakaikan barut untuk baby , bedung pun time 1bulan lebih je sebab musim panas , so baby jarang bedung . boleh share pengalaman mummies tak ?? #ingintahu #firstmom #pleasehelp

1 Trả lời

sy tak pakaikan barut dari lahir sampai skrg 4 bulan. perut baby mmg buncit sikit tu normal. & angin takkan masuk dari perut/pusat. mcm mana nak masuk pun kalau fikir logik😂 angin tetap akan masuk samada barut/tak. angin masuk dari mulut, dari penyusuan masa baby ambil nafas ketika menyusu. & Alhamdulillah baby sy takda masalah apa pun tak barut sampai skrg

1y trước

kann bila pergi jumpa orang , semua tanya kenape anak tak bedung , kenape anak tak pakai kan barut . i jadi macam hmm anak i okey je . tapi takut juga bila asyik orang tanya hihihi tq mummy