Momies nak puasa tak ramadhan ni?

Hai mummies. Nak tanya kalau bulan puasa ni kandungan sy masuk bulan ke 4. Jadi kalu bulan ke 4 ni ok ke kalau puasa? Boleh share xpengalaman momies?

2 Các câu trả lời

hi. saya pun first time pregnant ni, first time jugak puasa. masa puasa dah 6 bulan lebih, so plan saya, saya buat 15 hari puasa, 15 hari tak puasa 😂 contoh harini puasa, esok still jugak saya puasa, tapi kalau rasa nak buka, saya buka. ha macam tu. faham ke? 😂 sebab apa yang saya dengar ceramah, tak boleh kalau kita terus tak puasa, kena usaha jugak untuk bangun sahur, dan kalau tak tahan, baru lah berbuka..

3y trước

ats badan masing2 boleh ke x... kebnyakan org mengandung xpuasa.. sbb fkir risiko anak dlm perut.. kita xnpak ank ok x dlm perut.. lpas brsalin.. badan stabil.. ganti lar puasa balik.. bnyak doktor akn suggest ganti puasa drpd merisikokn anak..

kalau badan awak okay n kuat, boleh la try puasa, kalau sebaliknya better takyah .