Baby sleep

Hai mummies, mau tya, my baby masuk 6 bulan suda.. Sometimes, I still need to dodoi2 baru tidur.. dodoi2 tangan, only time tengah hari and petang kadang2 pagi la ..mlm baby bole tidur sendri.. I need advice sama mummies. Mmg baby umur 6 bulan masih need to help them to sleep, or mybe my method sala? How do you train them sleep sendri?

1 Trả lời

sebelum baby tidur, pastikan pampers bersih, perut kenyang, suhu bilik okay, pastu boleh train baby tidur sendiri. baby akan nesting dulu dalam 10-15 minit sebelum tidur. boleh follow ig baby language.