Fungsi Opk

Hai momy semua.. Sebelum ni sy ada up pasal opk ni..Hari ni nak tnya lagi,opk sy semakin hari semakin terang dan pekat Line kedua tu..knp ya?sy delay period dah 4 hari. Sehari sebelum tarikh due period,ada test upt.tp -ve.. tq semua Actually first time guna opk ni.

Fungsi Opk
2 Các câu trả lời

OPK untuk test level LH, untuk cari waktu subur. bukan test pregnancy. dia memang akan kejap pekat kejap cair sebab LH ni sentiasa ada dalam badan kita, sentiasa turun naik. cuma few days sebelum ovulasi, dia akan naik tinggi sampai dapat +ve OPK tu. tapi ada je orang yg jenis LH memang tak tinggi mana, tak dapat2 +ve, tapi ovulasi je mcm biasa. kalau tak pregnant cycle kali ni, nanti lepas habis next period boleh start test OPK tiap hari.

sye nie xde la pndai sgt.. tp sye lebih fokus pd result je.. contoh slagi x sme line/line t lebih terang dr c.. sye aggp tu negatif.. x penah plak persoalkn kenapa line mkin pekat ke cair ke.. sbb bg sye tetap lah negatif..