Apa kaedah merancang yg terbaik??

Hai moms, sy baru lepas melahirkan anak pertama sebulan yg lalu. Nurse bagi pilihan utk sy pilih kaedah merancang sma ada merancang sendiri ,suntikan ataupun makan ubat. Saya nak merancang sendiri ,tp nurse tak galakkan.Sbb dia kata akan mengandung juga nanti. Sy tak tahu mana yg terbaik utk merancang .mkn ubat ataupun suntikan? Sy risau kalau ada kesan sampingan nanti. **Minta tolong korang bagi pendapat.Sy adalah first mom.#bantusharing #seriusnanya #firstmom #pleasehelp #firstbaby #ingintahu

1 Trả lời

semua perancang mana2 okay je. yg x okay bila sis biarkan suami keep lepas dalam wpun pkai perancang n byk main masa mggu subur. setiap perancang xde yg 100% berkesan. 1% pun boleh buat mengandung. plg better masukkan device like implanon or iud sbb ubat n suntik kacau period. tp ikut badan certain org je. sy masa nk ttc first baby sy merancang sendiri je sbb xnk bunting pelamin. sy plan dgn suami hanya lps dalam masa mggu x subur. masa mggu subur check pkai alat clearblue so mggu subur suami mmg akan lepas luar. sebelum suami masuk alat dia dalam sy, sy hisap atau lap dulu sbb xnk air mazi suami yg mgkin ade sperm masuk skli masa tgh bersama tu