Turun berat badan

hai moms yg ada pengalaman. Sy nk tnya, Sy 18week mgu ni. kategori obesiti BMI 36. Masa awal prgnnt berat naik 3kg++ . tpi since msuk second trimester berat semakin turun shingga hmpir 2kg. Sy gdm on metformin+insulin, nk makan pn takut. Slalu mkn sikit2 je. Tak bahaya ke berat sy turun ya? Sbb sptutnya kne ada tmbhn berat bdn kn spjg mngndung? Boleh share tak sesiapa yg tahu..? thanks.

1 Trả lời

Glucose intolerance memang buat berat badan turun, di tambah pula tak selera makan. Untuk pemakanan yg baik dan nak kawal bacaan gula dlm darah, puan boleh follow FB group Kelab Pesakit Kencing Manis / Diabetes (LCNS & NO SUPPLEMENTS). Ramai ibu hamil berjaya kawal bacaan gula di situ.