Share pengalaman moms yg kena serah diri awal sbb GDM

Hai moms .Sy tgh mengandung anak pertama. 1/12 ni sy kena serah diri awal d sebabkan sy ada GDM .Due date sepatutnya 14/12. D sebabkan ini pengalaman pertama sy ,sy xtau apa akan jadi bila sy serah diri nanti .sy risau dan takut.#seriusnanya #firstbaby #firstmom #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

1 Trả lời

klau kena serah diri n tanda bersalin still xde, doc akan start induce utk bg ade jalan utk baby kluar. ade mcm2 jenis induce so boleh google je. klau after 3-4 kali induce (depends on doc decision and baby stress ke x), klau baby ttbe stress masa induce tu mmg kena czer trus klau bukaan still bukan 4 - 5 cm ke atas. ade yg ckp sakit induce lg sakit dr contraction normal (depends on certain mummies jugak ni). bykkna doa ye masa induce jalan trus bukak byk n baby x stress ye supaya ade rezeki bersalin normal. tp klau trpksa czer jugak xpe. yg penting ibu n baby sihat. semoga dipermudahkan sis