Tak suka susu

Hai moms, sy preg 4m .. Dah 2kali tukar susu materna, anmum & enfamama .. Tak dapat masuk juga, muntah kalau minum susu.. Mak mtua cakap, minum laju2 supya tak muntah, sma juga, lepas 30minit gitu, kluar balik tak masuk.. Skrg sy tgh stop minum susu.. Boleh tak kalau time preg kita takyah ambik susu, boleh tak kalau ambik susu tablet atau apa2 yg moms boleh syorkan? #firstbaby

24 Các câu trả lời

Better tanya doctor untuk kepastian. Macam saya, memang dah consult doctor and doctor KK bagi ambil supplement calcium tak lebih 500mg sehari.

xminum susu mengandung pon xpe. minum susu biasa, susu kotak tu pon ok. saya beli anlene 😂 sebab maleh minum susu mengandung hahajahaha

akk guna ostematrix Shaklee,dr anak ke2.. boleh try jugk susu kurma, sedap.. x payau.

Saya tak minum susu, cuma makan pil kalsium yg doktor bagi je. Brand Caltrate.

Cuba Friso mumy dulu sy pun kalau minum anmum tak boleh go juga mau muntah 😂

Misi kat KK pesan susu yg elok HL or Ducth Lady yg low fat..

sy minum susu lepas habis mual. just minum folic asic atau new obimin

Sy mnum susu kmbing jenama lazz, minum susu tu panas2 mmg sedap. Try

Saya minum susu dutch lady stroberi je. Hb cantik. 👍🏻

Amek susu mamadil. Ad versi tablet. Rasa mcm gula-gula..