Tanda Bersalin

hai mom..nak tanya laa..now 34w 3D..dah masuk minggu kedua menahan contraction..sblm ni baby mmg ada mengeras..tp x sakit pinggang..now after 2w false contraction,dtg contraction betul² pakej sakit pinggang & ari -ari..bby menekan ke bawah..sblm ni x alert sgt pun psl contraction ni...layankan jer..start ptg ni baru tergerak nk catat masa contraction...x sure la perlu ke x pergi hospital..even ini anak ke-4..tp yg kali ni lain sungguh.. #GDMoninsulin+ubat #GBScarrier #Dexa_done

Tanda Bersalin
2 Các câu trả lời

Sis baru ni saya pon ada false contraction, perut mengeras lama tak berenti2 so saya tak sedap hati terus ke PAC malam tu pukul 10.30 mlm gerak. Smpai2 tu doktor terus buat CTG dan USG check2 dah ada bukaan 1 cm, tapi doktor suruh balik dlu sbbnya contraction saya tu tak terlalu tinggi just takat 60/70 je, maybe kalau 100++ dah kne tahan ward dah. Saya mcm sis la tapi takde rasa sakit kat pinggang just perut mengeras dan sakit kat tulang miss v tu rasa baby tekan jgk. Incase sis rasa tak sedap hati boleh ke PAC terus jumpa doktor check kot2 dah ada bukaan dah. Btw saya masa tu 37 mggu 2 hari🥰

salaam sis, GBS detect masa bila ya? baby okay tk so far? Dr ada advise apa2 tak... sbb sy pn GBS + GDM on diet

2y trước

GBS detect masa 31w..mase tu ada bleeding..dktr pakar scan kata uri kat bawah..dktr ambik sample drh tu g makmal..4 hari admid ward..las day dpt tahu GBS Carrier..dktr decide cucuk dexa..n stanby utk baby keluar anytime..if smpai 38w x deliver,dktr decide nk induce..