Bersalin awal

Hai mommy..sy ambil ubat duphaston sejak usia kandungan 14 minggu.pakar o&g da suruh stop makan pada minggu lalu,32minggu. Tadi check up dkt kk. nurse kata bawah perut da keras sangat, kepala baby btul2 da masuk kt laluan. Dan dia suruh standby awal sebab kemungkinan besar saya akan bersalin awal(pramatang) disebabkan da stop ambil duphaston. dan satu lagi saya kerap rasa ngilu kat bawah perut. terasa kepala baby tu macam tengah cari jalan keluar. Sekarang ni selalu pujuk2 baby supaya jangan keluar dulu. tunggu sehingga masuk term. Ada 4 minggu lagi. Ada sesiapa tk yg ada pengalaman macam ni.? Bersalin berapa minggu? Baby okay x?

3 Các câu trả lời

sy pn rasa mcm sis 32w rasa perut ketat sgt2 dan bayi kerap mengeras cuma dia hilang pastu dn mmg rasa nyilu kt bawah tu kncing pn berulang2 kali sehari. sy ada gdm dan doktor detect uri sy kt bawah cuma type 1, sy pn risau baby keluar awl 😭. sy ada ada sejarah ketuban pecah awl. mmg duk pujuk baby keluar ckup bulan je. sy minggu dpn baru refer O&G

1y trước

Terima kasih sis insyaAllah mudah-mudahn. haha sama la sy sis mmg risau baby keluar awl walaupn rasa badan ni tk larat sgt dh nk bawak perut. pragnency kali ni mmg paling mencabar bg sy. 😥. Apapun doa shj lah mampu. sy doakan kita sama2 dipermudahkan urusan oleh nya ye..InsyaAllah

mcm sy dlu brsalin 34 minggu czer sbb alami pp type 3.. alhamdulillah bby sy ok..lahir 2.1 kg . stay nicu 17 hari..dan alhamdulillah skrng dia dh umur 4 tahun ..mg dpmudahkan segalanya amiin

1y trước

insha'allah..makasih mommy 🤗😊

Sm kes kita, tpi sy kn induce 3week