Alahan Bau

Hai mommyss, ada tak yg ada alahan bau masakan & alahan bau sabun. 6w skrg tapi kesian pula kat husband jadi semua benda takleh buat 🥲#firstmom #ingintahu

9 Các câu trả lời

Sy pun sama 🥹. Tak boleh bau sabun wangi2 sngt...habis tukar sabun mandi ,sabun basuh pinggan , detergent...kalau tak pening and sakit kepala...lepastu tak leh bau goreng2 yg berminyak tu 🤧🤧 loya Tp tak muntah...bau deodorant pun xsuka

Sy keje bahagian perfume.. hari2 nk g kerja rse terseksa fikirkan bau. Tp sy chemist mmg kne check bau sblum diorg proceed.. nasibla.. duk hitung mggu tggu habis waktu alahan.. skrg 10 minggu.. risau kalau alahan makin teruk? 🥹

ank first sy dlu alahan teruk smua bau x kne, bau bnde ii yg berminyak pon x lalu tekak, ubat gigi pon x leh bau smpai nk gosok gigi kne ttp hidung 🥲 mual muntah x yah ckp pagi smpai mlm x tentu masa... smpai bdn kurus kering

sy dah msk 9w..br je tkleh nk bau mnda2 wangi ni..slain tu bau ikn goreng,deodrant..loye yakmat,tp tk munth..semua jns sabun busuk naik ke tekak..🥺 ank ke2..ptme twins,tkde alahan lngsung..

sama la kite sy skrg da 11 week.. msih macam tu. sensitip sgt dgn bau.. husband pon kene terima jela.. haha.. kalau husband sy nk msk megi pn sy lari masuk bilik dah..

Same lah takleh bau masakan, sabun, perfume semua. Kecuali minyak angin je tahan 😀 start 6w alah teruk. Dah masuk 10w pun masih alah tapi dah kurang 🥰

Sama saya tak boleh bau asap , bau makanan mentah .. bau je rasa nak muntah . Terpaksa husb buat semua benda

sy strt 5w dah tak boleh hidu bau sabun . bau wangi². makan pun memilih.

2y trước

Aaaa kannn, sama juga jadi memilih nak makan tu. Huhuhu semoga semua mommies di mudahkan segala urusan kehamilan 🫶🏻

saya pun Sama 🥴