Bersalin secara c'zer

Hai mommys..nak tanya ada dah antara mommys yg bersalin secara c'zer masa pendamik nie...boleh kongsi pengalaman tak..harap membantu saya nanti..#firstbaby #ingintahu #pleasehelp

1 Trả lời

sy bersalin scara elective czer januari 2021..suami mmg xdapat masuk..semua kena buat sndiri... sbelum masuk dwn bedah doktor akan suruh call hsband utk maklumkan..hsbnd boleh tggu di luar dwn bdh.. slps semua selesai..mommy & baby akan ditolak masuk ke wad semula..mcm sy hr tu..selesai semua dlm pkl 430 pm..hsbnd dibenarkan masuk tgk baby sekejap & atas budi bicara nurse dpt la tgk wife sekejap... dlm masa 6 jam kalo xsalah sy..kita rest je.tdo..xboleh mkn minum...lps 6 jam..boleh mnum air kosong dlu..kemudian nurse bg milo & roti..lps ubt bius hlg tu..mula la sakit trasa..nnti nurse bg ubt thn sakit..esk paginya...mcm sy hr tu..pkl 430am...nurse akan cabut tiub kncg, tolak baby duk seblah mommy & kita disuruh utk bgn & urus diri sendiri..mcm pegi tandas sndiri..tukar pad..tukar baju..semua kena buat sndiri.....kalau pening br nurse tlg... kalo utk urus anak..nk susukan ke tukar pampers ke..mmg kena buat sndiri..tp boleh mnta tlg nurse..atau jiran katil sbelah kalau dorg xbersalin lagi.. so brg2 kena bijak susun supaya senang nak capai..trutamanya pampers baby..air minum mommy.. 2 hr duk wad..kalao anak ok..x kuning..mommy pn dh ok..xpening..dh kencing & kentut.. dh boleh discharge.. kencing dan kentut penting lpas czer ye..xkncing x kntut xboleh dscharge..hehe.. ni pngalaman sy brsalin czer di gvrmnt hspital ye..awl thn ni..januari 2021...masa pandemik..