HB Low

Hai Mommys. Mcmne Ye Nak Naikkan HB? Baru Bukak Buku Pink Tadi W13 And Nurse Cek HB 10.9 Je. Pastu Nurse Tanya Ada Buat Ujian Saringan Thalassemia X Sbb Jrg Yg Bru Pregnant Prtama Ni HB Low. Risau Plak Sbb Mmg HB Low Sejak Dlu Lagi. Setiap Kali Nak Derma Darah Msti Xlepas. Igtkan Xde Pape. Xde Plak Sblm Ni Suggest Buat Ujian Thalassemia. Ni diorg ada prescribe iron tablet, vit B n folic acid. Thanks

2 Các câu trả lời

1.ambik iron tablet 2jam sblm @ 2 jam slps makan 2. elakkn mnuman berkabonat& bercaffien kopi teh smua sbb tu hlng pnyerapan zat besi dr ubt tmbh darah td 3. mkn sayuran hijau cth bayam, mkn kekacang, buah jambu batu, hati ayam 4. lepas ambil iron tablet blh mnum jus oren atau jus buah lain tp jus yg pure .. elak kn pngmbilan susu bersama iron tablet.. klu nk mnum susu psti kn ada jarak masa 2-3 ja slps ambil iron tablet..

5y trước

Okay thanks sis

Sy mkn obimin. Kurangkan kafein n gula. Mkn byk sayur,protein n buah. Mnum byk air msak. Selalunya org kalau hb rendah mkn buah jambj batu, sayur bayam, mkn kerang, hati ayam semua tu. Cubalah sis.

5y trước

Okay thanks sis 😊