Buku pink kk dan swasta

Hai mommy2 yg ada pengalaman sebelum ni? Boleh tak saya buka buku pink first dulu di kk dan sambung checkup di klinik swasta dan bersalin di gov hospital? Atau boleh je buka buku pink di swasta terus dan bersalin gov sbb saya bkerja dan takut tak boleh attend checkup di kk pada hari biasa. Thank you mommy #ingintahu #firstbaby

1 Trả lời

Saya pun ada dilema yg sama sebab kekangan kerja shift, dan kebetulan ada kawan yg berpengalaman buka buku pink di swasta dan bersalin gov. Katanya yg penting klinik swasta tu sediakan dlm bentuk buku (ada certain tempat bg dlm helaian kertas - ini gov hospital reject). Untuk bersalin gov, bila dah due just walk in dan bawa buku pink swasta tu. mereka terima je katanya. Saya baru buka buku kt swasta few days ago.

3y trước

okay noted.. Kalau macam ni okay laa. Takut nurse tu bising je masa nak bersalin nanti, checkup tak nak pergi KK bersalin nak gov.😅. Kalau nurse terima then okay laa.Thank youuu yaa sis