BABY KENA KUNING !

Hai mommy2 semua , ada tak tips atau penawar untuk baby yang kena kuning ? Atau ada pengalaman mommy2 semua boleh share #firstmom #bantusharing

3 Các câu trả lời

Kerapkan penyusuan setiap 1-2 jam. Itu sahaja rawatan untuk singkirkan bilirubin dalam badan. Kenapa penyusuan? Sebab melalui penyusuan baby akan membuang. Jadinya bilirubin keluar melalui hasil pembuangan. Baby jaundice suka tidur sebab mereka dalam keadaan tak sihat. Jadinya perlu sentiasa kejut. Setkan alarm supaya tak terlepas jadual susu baby. Jaundice ni normal ya, Puan. Ia terjadi disebabkan organ hati baby yang masih belum matang. Anak saya sendiri prolonged jaundice 2 bulan due to blood type kami tak sama. Tapi ini bukan bermaksud saya perlu stop bf dan gantikan dengan FM. Tidak. Paed suggest teruskan penyusuan badan seperti biasa. Harap membantu 🌹

1y trước

Sudah semestinya, Puan Itu satu procedure yang ditetapkan. Hasil result reason prolonged jaundice anak saya due to different blood type.

Sy mandikan anak dgn air paip je..xde campur air panas pn..lps tu kerap susu bdan alhamdulillah hari ke-6 dh discharge kuning 🤲🏻🥰

kerapkn penyusuan sis , if baby sleep bagi dia bangun , bgi dia susu bdn sis , jngn tak bagi , biarkan dia menyusu bdn sis .

1y trước

Ok terimakasih share