28 weeks pregnant

Hai mommy2 , reen dh 28 weeks bila ye masa sesuai beli barang2 baby ? Mummy2 beli barang baby time brp weeks share2 la sikit ☺️ sorry reen first baby , xthu apa yg nk kene beli , now dh 7 bulan xlarat nk jln berdiri lama

7 Các câu trả lời

Sy start beli masa 20w.. 30w semua settle. 32 week Siap basuh masuk bag semua dah 😂. Skang 36w. Sy Jenis xdengar cakap org. Kesah pulak org nak cakap apa. Duit kita, kewangan kita yg rancang. Nak beli skali gus rasa mahal Sgt. Beli sikit2. Simpan. Masa kejap je berlalu. Sy beli on9 100%.. Xdaya nak Jalan2.. Kandungan pun banyak prob.. Asyik doct bebel suh rest jer.. Banyak beli kat shopeeee.. Sale 7.7 sale 8.8 sale 9.9 sale 10.10 sale 11.11.. Hahaha berbaloi beli.. 😊

2y trước

sale 11.11 paling best..baju romper anakku yg hrge 29 seme jtuh rm11..kasi borong terus 😆

Sy 1st mommy, and seorang housewife. Sy dah start beli sikit masa kandungan masuk 12w above.. beli sikit2 list yang penting . Kalau boleh kandungan dah 30w above dah ready all.. sbb kdg kita tak larat sgt kan nak jalan lama beli itu ini kecuali beli online atau takut berlaku apa apa.. mcm sy masa 31w masuk wad risiko prem baby. So doc suruh kena banyak rest.. nak suh laki beli kdg tak ngam dgn kita 😂 so advice saya beli sikit2, before 30w dah at least 90% siap..

kalau 1st mommy blh dah beli skrng .. beli yg penting dulu terutama utk dihospital pnya .. utk harian tu leh beli selepas bersalin .. sya skrng dah 33w pon blm beli apa lagi😂 dah preg ke 6 , byk juga nak beli baru sbb smua baju sblm ni dah sedekah dgn jiran aritu dia bersalin kesian minta bantuan baju baby .. ni dah tau sndiri preg mmg beli smua baru balik laa .. tapi just beli baju je .. stroller dgn carseat sya x beli pon sbb x pakai termasok baby cot

saya beli sikit-sikit..start 5-6bulan..tapi baju tak beli banyak pun dalam 20-25helai,barut 15pc,bedung 5-6helai,tuala baby 2 helai,botol avent 2pc,pampers pun baru beli time sale shoppe,setip bulan spend RM100 untuk barang baby,now 36w..complete..saya tak boleh ikut list macam orang share..rasa lagi macam membazir..stroller,carseat pun saya cari preloved,,banyak sangat jimat..sebab jumpa stroller dan carseat preloved dengan harga murah dan berbaloi

Tolong prepare beli time skrg ya , beli barang yang penting dulu. Barang untuk bawak ke hospital. Dan siap2 pack letak dalam kereta incase ada apa2 boleh terus pergi hospital. Dulu saya ada history beranak premature 31weeks . Nasib dah prepare barang penting. So senang. skrg preggy anak ke 2 . Dah siap semua dalam kereta sbb risau jadi mcm dulu.

sy beli mse kndungan 4 bulan lebih..beli skit2...skng 8 bulan seme dh setel siap bsuh dh..tngu nk pack je..beli awal sbb nurse kt KK suruh siapkn awal2..baju siang 7 helai..baju malam 8 helai...barut 10 helai...kain bedung 4 helai...napkin anakku sebungkus

dh boleh beli ni sis.. sy brg baby order shopee je.. mak tak bagi jln².. sbb prnh gugur..bandar pun jauh tu yg dia tak bgi.. sy start beli masa masuk 24weeks .. skrg dh 31weeks