Ketulan pada Ketiak

Hai mommy2, nak tanya , pernah tak bengkak susu dan ketiak turut bengkak berketulan ? Sewaktu lepas bersalin , Saya lewat memerah susu dan breast jadi bengkak . Selepas CL datang berurut , Ketiak saya pulak naik ketulan. Dr dan Nurse kata itu normal kerana susu stuck di bahagian ketiak , dan harus menyusu sehingga susu breast kosong . Saya buat tetapi ketulan itu masih ada cuma ia jadi lembik sahaja . Macam mana nak hilang kan ? Ada pengalaman ?

Ketulan pada Ketiak
1 Trả lời

Breast sya bengkak jgk smpai panas.. nk sentuh pun sakit.. Sya try guna iron, lapik dgn kain.. sya iron pelan pelan smpai ketulan tu pecah jdi susu.. lepas tu pam terus susu bnyk