Susu tak sesuai dan perlu tukar susu apa?

Hai mommy semua. Saye nak minta pendapat, baby minum susu fm lactogen tapi nampak macam baby hidung tersumbat & macam berkahak. Menangis lps susu dan tak selesa nak bernafas. Saye jadi risau nak sambung bagi. Agak² susu apa sesuai utk baby 1 bln saye? Saye nak tukar susu lain tapi saye buntu. Ad tukar 2 kali susu lain, tapi sembelit.

1 Trả lời

setakat ni anak saya dah try 3 susu (s26, dutchbaby & similac total comfort) apa yang saya perasan, susu mahal² baby akan berkahak sikit sebab susu dia agak pekat. tapi baby takde problem nak kencing, berak, kentut. minum dutchbaby, anak saya senang kembung perut. tapi kahak lendir semua memang tak ada. kena try and error. saya mix bf and fm. fm saya bagi lepas mandi pagi dengan sebelum tidur malam je. masa² lain saya direct feed baby.

2y trước

Aah lah anak sy pun berkahak lepas pakai s26, sy risau tp tak tau punca, sbb susu ke? Sbb sbelum ni dia mnum dutch baby kencing berak okay je tp naik bintik2 kat badan. S26 ni takde dah bintik2 tp mcm berkahak pulak, and sy bf baby jugak