Tips berhenti susu badan

Hai mommy semua. Saya nak tanya mommy2 ada tak tips untuk berhenti susu badan. Anak sy dah 2 tahun kemudian sy pregnant 20weeks sy risau keadaan baby dlm perut. Ada kah baik atau tidak. Kalau boleh share tipss mommy2..#pleasehelp #bantusharing #ingintahu

2 Các câu trả lời

Hai awk..anak sy weanoff masa umur 2y8m ritu lepas dapat tau je sy preggy..sbb sy risau hormon ke supply apa² tak cukup utk baby dalam rahim..paling sy takut, kelahiran pra matang sbb boleh terjadi contraction masa baby menyusu..so alternative sy masa tu, sy ganti dgn susu botol (comotomo sbb puting dia seakan puting kita) pastu mmg offer susu botol kalo anak sy nak menyusu. Lagipun dia dah besar, susu cuma sampingan. mmg ada meragam nak susu badan, tapi sy pujuk je dia..lama² dalam seminggu dia dah boleh terima, Alhamdulillah.. Good luck dear

2y trước

tq awakk sy akan cuba..

cuba sapu lemon dkt puting. sbb rasanya klau dh preggy x digalakkan bf dah sbb nnt x cukup pulak nutrient utk ibu n baby dlm perut