haiii..

Hai , mommy semua ,nk tnye mmg normal ke kalo org pregnant sembelit,, xggu pape kan utk kandungan kita kan.. risau jee..

7 Các câu trả lời

Normal ler tuh..saya pun dulu anak 1st awal preggy sembelit juga..tp amalkan makan kurma,buah oren avoid minum berkoko mcm milo alhamdulillah ok dah..now preggy anak ke2 pun mcm tuh juga sembelit hehhehe 😁😁..but now dah masuk 9 mgu ok dah...amalkan je makan² sunnah juga..

Saya awal2 pregnant pun sembelit teruk , tapi dah akhir2 ni kerap pulak membuang 😂 banyakkan minum air putih , elakkan minum berkafien mcm milo , teh , kopi .

Normal.. Klu bole elakkan minum milo / coklat bar/ mknn pedas utk elakkan sembelit.. Bykkn mkn buah/sayur dan air masak

Normal sbb prubhan hormon...msa mlepas tu jgn teran kuat sgt..biar dia trun sndri,kena lma lh dduk dlm tndas😅

samalah. makan oren tiap hari

Normal.. Drink more water..

normal..minum bnyk air suam