Pregnancy Scan

Hai mommy semua, nak tanya kalau dah masuk 29 ke 30 minggu ni, berbaloi ke nak pegi scan 5D. Sebb waktu ni kan baby dah tembam and saya still tak tau jantina baby. Takut pegi2 nnti tak nampak pon jantina. Memang rancang nak pegi scan awal hari tu, tapi asyik tunda sbb mcm2 hal. So nak tahu pendapat mommy2 yg lain, boleh pegi scan lgi ke ekk ?#firstbaby #ingintahu

7 Các câu trả lời

Pergi je. Selalunya clinic akan tunggu sampi baby tunjuk. Bawak chocolate/susu chocolate/air sejuk. Kalau tak tunjuk, dr akan suruh rehat 15mnt makan coklat pujuk2 baby. Lepas tu baru scan balik.

1y trước

Baikk, terima kasih bgi tips

boleh je buat. cuma nya kena tengok position baby tu nanti. kalau dia kepit susah sikit nak nampak. saya doakan baby awak tak kepit la hehe. inshaAllah ada rezeki boleh nampak.

1y trước

Aminn, family nak sgt tahu gender

Hai mommy. saya buat 5D scan masa 32 weeks. tu pun memang ngam² dapat lagi buat gender reveal sebab baby dah berisi pun masa tu.

Samala sy pun plan nk buat 5D scan nnt 29/30 weeks. smpi skrgpun sy tak tau gender sbb stiap kali scan baby kepit kakinya 😅

Boleh lg ni… anak sulung sis dulu tiap kli scan memg nmpk je bibird dia smpai lah nak besalin scan 😂 pun jelas je lg haha

saya baru lepas buat 5d 30w. okay je suruh dia tgk gender pun nampak je asalkan baby nk tnjuk 😊

Mcm dokter cakap jgn tunggu lama2 takut bby besar sgt .