Sakit kepala teramat 18w

Hai mommy's semua, korang alami sakit kepala teramat sangat tak baru² ni? Ke sebab cuaca panas ye? Atau mmg symptom kehamilan? Tadi baru je muntahkan segala isi perut sebab terlalu pening Rasa macam tiap tengahari mesti sakit kepala amat. Air masak mmg minum banyak sbb dahaga sangat. Ada solution tak selain baring berehat? #18weeeks #pleasehelp

7 Các câu trả lời

Sy pernah alami awal kehamilan. Waktu biasa ok. Dtg je tghari mcm nak pecah kepala wlaupun bknya stress pon. Dh mkn ikut waktu ttp sama. Apa sy buat, sy call nurse bgtahu, nurse sarankn sy shift timing ubat dari siang ke malam. Bila tukar timing ubat dari pg ke malam alhamdulillah ok dan hilang sakit tu. Mcm sy, sy rasa berdenyut sblah kiri dahi kat area kening.

1y trước

oh, kira nya sbb ubat iron yg kk bagi tu ya? tula, sbb sebelum ni sy makan sebelum tido..ni sejak² ni makan pagi masa perut kosong..sbb asyik lupa nak makan malam tu..mungkin boleh try jugak ni..hehe..tq bg pandangan

jgn stress, mgkin boleh amalkan lavender essential oil, mkn healthy. kdg2 stress atau trlalu fikir bnyak boleh sbbkan sakit kepala, tmbah panas, lgi la mengundang. semoga segalanya dipermudahkan

1y trước

hihi, mak² memang susah nak ada me time dah..kecuali warded..heheh..tq sis bg cadangan..

sy kena jgk hari tu...sakit sgt² rasa mcm kena ketuk² kt kpala...sy p klinik,doc bgtau sbb angin..dia bg ubat angin..lps mkn ubat, ok dh smpai skrg x sakit dh

1y trước

Yela, angin pun boleh naik ke kepala jugak sakitnya kan..lepas makan pill tu awk membuang angin la ye? lepas tu dah lega? nanti nak mengadu jugak la..sy pun cepat lapar, kadang confused dgn rasa perut ni lapar ke sekadar tak selesa 😅 Sejak preggy ni, sensor perut mcm tak betul sgt..kadang makan tak berenti sbb tak rasa kenyang lagi..rupanya dah cekang perut sbb kekenyangan..mula la mengah sesak nafas

Mungkin sbb cuaca. Kalau mcm tu tak perlu puasa. Banyakkan minum air masak n byk kan makan buah yg mengandungi zat besi mcm buah jambu batu, dsb. Banyakkan rehat ye

1y trước

tula, panas sgt kan..dah la rumah takda aircond..lepas tu anak pun dah kena ruam kat dahi..tak pernah² kena sebelum ni..last kena masa baby, masa tu paham la kulit sensitive..mmg tak dapat puasa, lapar kerap..hihi..dahaga pun kuat..cumanya sy kena minum air ais, kalo tak, mmg loya nak telan..sbb air masak kat rumah dia suam..

Cuba pakai minyak angin dekat kepala? mgkin boleh tlg legakan. kalau tak ok boleh pergi hospital.

1y trước

Awk terus ke kk atau ke Pac di hosp? dorang ok ye nak layan kita? risau dorang tak ambik kisah setakat sakit kepala ni..lepas ni sy akan lebih teliti la soal ni..

Sy pun alami benda yg sama…bnykn rehat & sy hidu minyak cap kapak bg kurang pening tu..

1y trước

awk tau punca nya tak? masih alami ke? skrg on off sakit kepala nya tu..jadi susah nak trace jugak sbb apa..sbb panas tiap hari panas bahang 😆

byk berfikir kot

1y trước

banyak relax dah sekarang sbb baru baik alahan..hehe..sikit2 baru dapat buat kerja rumah & job online..selebihnya banyak main dgn anak & berehat..tu susah nak agak sbb apa