Bayi suka mengeliat dan seperti meneran hingga muka merah

Hai mommy semua, bantu saya.bby sy baru 22 hari dan didapati prolonge jaundise. Susu badan sy kurang. Saya dah campur susu.kdg bg susu sy dan susu formula. Adakah bby sy suka mengeliat seperti meneran menunjukkan dia sakit perut tak sesuai dgn susu formula? Adakh cdgn lain seperti brtukar susu formula apa? Atau pandangan kenapa? #bantusharing #ingintahu #pleasehelp

4 Các câu trả lời

normal baby mengeliat. awal2 dulu pun saya tak tau . merah muka baby 😂 saya google , rupanya tu salah satu cara dia renggangkan otot sendi semua . kedua , mengeliat tu akan bagi tekanan abdominal untuk menggerakkan najis dan gas melalui sistem tertentu. boleh tekan link saya share ni untuk baca . https://siraplimau.com/bayi-baru-lahir-suka-meneran-menggeliat/

1y trước

tq sis respon..

Sy rasa normal, sbb bby sy pun mcm tu.. Mula tu sy pun fkr bby sembelit tapi berak x keras pun.. Bby pula jenis kulit kemerahan, lagi2 kalau nangis.. Merah Sgt muka tu.. So, sy rasa memang Fasa setiap bby mcm tu kot.. Baby sy baru 23 hari..

1y trước

ye..ank sy mcm tu mngeliat merah2 muka..risau sy.sy perhatikn bila mngeliat mcm tu wktu dia nk berak dan xdpt nk sendawakn diri dia..tp berak dia ok je xde keras

Sama anak sy..baru 21 hari..kadang seriau tgok dia menggeliat..sampai keluar tangan dr bedung..kadang tgok macam dia marah pun ada..hahahah

1y trước

ank sis boy ke girl? dia lhr 8 feb ke? sy pun risau sgt bila bby mngeliat n mneran mcm tu

normal sis..org dulu2 ckp meneran daging baby nk besar😁

1y trước

moga mcm tulh..hrp sebuln dua kurglh