41 W serah diri untuk induce

mommies ada yg penah induce masa 41 week tak ? saya kena serah diri n tiada contraction setakat ni cuma baby kerap mengeras dibawah . check bukaan before induce 2 cm . Doakan saya ya . saya #firstmom Boleh share pengalaman mommies tak ? 🥹

2 Các câu trả lời

Salam mommy, jika kena serah diri tanpa mengalami tanda2 bersalin mommy kena ready mental and fizikal. Ada sesetengah, jalan terus/mudah buka selepas induce. Ada yang berjam2. Ada jugak yang dah buka separuh tapi kene emergency czer due to complications i.e, fetal distress etc. Apa2 pun banyakkan berdoa, amalkan tips2 bersalin, semoga dipermudahkan segala proses bersalin nanti aamiin 🤲🏻

4mo trước

sama mcm sy. sy kena induce 37weeks sbb drh tinggi. 4x masuk ubat, 23jam contraction, jalan still buka 4cm, last2 kena emergency czer.

sy serah diri induce 40w6d, bsalin 41w. 4x induce jln slow progress..12jam jln 6cm terus naik bilik OT

4mo trước

induce apa sis ? kalau dah overdue ni dia takboleh tnggu lama ea ? kalau masih takda bukaan terus proceed OT room la ye