Hb terlalu rendah huhu

Hai mommy saya nak Tanya..ubat apa sesuai untuk naikkn hb..sebab saya hb makin turun..makan ubat tapi hb tetap tak naik..

2 Các câu trả lời

assalamualaikum sis. saya sekadar nak bagi ilmu untuk tambahkan hb. saya pagi2 breakfast roti wholemeal dngn susu materna, roti tu salut dngn kaya pandan, kadang2 makan cereal dngn susu materna. pastu, bila lunch saya akan makan nasi + lauk (zat besi:- ikan bilis, ikan, ayam, sayur bayam, kangkung) + vit c:- limau kasturi, jambu batu, pastu makan lah buah2an apapun utk snacking. bila malam, saya akan makan ubat tambah darah saya dngn air limau kasturi, minum je masam2 tu jngn letak gula. selamat mencuba puan🥰

12mo trước

pemakanan pun puan boleh makan yg saya mention tu. tu pun salah satu utk naikkan hb selain consume jus delima.

sya minum jus mamariam.. Alhamdulillah maintain 12