Balik kampung first trimester

Hai mommy. Saya baru pregnant dalam 10 weeks macam tu. Saya nak tanya kalau first trimester ni boleh ke balik kg. Bukan nya apa saya rindu dekat mak ayah saya. Tapi mak mertua, ayah mertua n husband tak bagi balik kg. Husband siap ugut saya lagi jangan menyesal kalau jd apa2. 🥺🥺Sebab nya Depa risau gugur lagi macam pregnant sebelum2 ni. Saya dah tanya Doktor ong semua, doktor ckp boleh je balik kg xde masalah. #Sharing_dong_Bund #SeriusTanya #bantujawab #ingintahu #firstmom

7 Các câu trả lời

Sy duk putrajaya, kg kb klate..mase sy 8w abah sy kena warded sbb sakit jantung Alhamdulillah sy balik tgk abah niat kerana nk jenguk org tua and berserah pada Allah,,tp dlm perjalanan sy byk selawat, dan setiap 2 jam sy akn berhenti utk legakan lenguh2..kete xyah ckp suami bwk mmg penuh hati2 dan slow2 je xyah rush2..tp tempat duduk sy lapik bantal, perut pn sblm pkai seatbelt pn sy balut dgn selimut..Alhamdulillah selamat smpai skg dh masuk 14w..balik sndri kita blh control laju slow knderaan kalau nk balik public transport better pikir betul2

4t trước

Perak dekat je banding klate..sy first tu pn smpai gaduh juga dgn suami sbb dy pn takut2 and xnk balik sbb ank first dah 3 tahun ttc..tp sy ckp elok2 niat kita bkn nk g seronok tp sbb abah sakit ape2 pn berserah pada Allah pikir yg baik2 percaya dgn takdir Tuhan..balik dgn keadaan redha bkn terpaksa..if Allah nk bagi mcm mne pn akn bagi if Allah nk tarik duk rmh pn Allah blh tarik..and dy pun setuju Alhamdulillah..semoga dipermudahkan urusan sis ya 🤗

Hye sis Saya lepas kawen ikut suami dok selatan. Pastu pregnant. Masa pregnant selalu jugak balik kg saya di utara… masa dekat due pon saya balik bersalin di kg… anak2 semua balik bersalin di kg… mentua pon bagi dia kta takut saya tak selesa kalau berpantang dengan dia… mentua pon p kg saya masa hari saya masuk wad dia tunggu sampai saya bersalin…

4t trước

Bab ni kita kena cakap terus terang dengan suami… sis cuba slowtalk tengok…

Jauh x kg tu.? Nie pnglmn sy, dlu mse pregnant ank first awal mngndung sy kerap blik kg naik bas, sbb pjj dgn husband, Alhamdulillah baby sihat, dan spnjng mse sy akn berinteraksi dgn baby, ckp dgn baby "ank ibu kena kuat sbb ibu dgn ayh duk jauh" dn bykkn berdoa sis moga baby sihat rahim pn kuat. Moga sis dan baby sihat selalu. Aamiin.

4t trước

In sya Allah blh sis, kne pujuk husband, klu risau bwak kete slow2 jer, dlu sy dr selangor blik bt pht johor lbh kurang 3 jam, in sya Allah sis blh, doa bnyk2 sis supaya baby kuat & sihat.. ☺️

Saya balik kg tak kerap sgt sekarang. Walaupun ada kemungkinan misc. sebab saya bleeding dari 6w sampai 13w. Duphaston still on till now. If saya nak balik kg, suami akan lapik bantal tebal untuk saya duduk dan 1 lagi bantal sbg penyandar. If lalu jalan yang teruk, saya akan angkat bontot untuk kurangkan hentakan.

Boleh je sis.. saya masa 9w suami balik amek saya dduk dengan umah mertua.. dari perak ke melaka lbih dri 5 jam campur dgn jem lagi.. so far Alhamdulillah okey.. cuma pesan dgn suami drive elok2 n banyakkan berhenti rnr.. berdoa n selawat banyk2 sllu think positif..

3t trước

sama2 awak.. smoga dipermudahkan sgala urusan ye

hi sis. saya pun start minggu 10 ada balik kampung. perjalanan 3 jam. saya alas bantal and pesan kat husband bawak berhemah. so far alhamdulillah okay.

4t trước

Saya nak balik kg. Kg sy kt perak. Kalau ikutkan perjalanan 2 jam je nk sampai ke kg sy. Semoga saya dapat balik ke kg. Lagipun saya dah lama tak balik kg.

jauh ke..blh blk tp kena bnyk berhenti n lalu jln y x bnyk rosak.x pun bt sementara ni sis cube VC mak ayah sis

4t trước

mungkin mintak budi bicara suamilh..kdg2 dia takut apa y berlaku sblm ni berulang..tp kdg2 kena percaya pd rezeki Allah..pk y baik2