Injection Kancing Gigi

Hai mommy’s nk tnye spe kt sini dh kene cucuk kancing gigi ada papa side effect x? sye baru lepas kene cucuk 20w3d☺️#bantujawab #ingintahu

19 Các câu trả lời

saya baru je samalam. Lemah tgan sbelah jadinya 🤣 nurse mmg dh pesan awal. tangan akn jdi lenguh. smpai kmbang bgian inject tu. Rasa lemahnya tu smpai sya tido awal giler haha. Next month kena cucuk lagi katanya. Tapi sya kena inject awal, baru je 16wks lebih. Tak tahu la kenape .. tkjut dngar tiba2 kena inject smalam

1mo trước

sme sis tengah nurse tnye-ii tetibe nurse harini kite cucuk ye..sye plk blur hah cucuk😂😂

1st injection lenguh gilaaa tangan! Benci tau! Hahahaha but 2nd ones wasn’t that bad already. Okay je. I dunno kalau klinik kesihatan mcm mana, but I pergi swasta so mmg my doctor suruh cucuk 2 kali. 1st ones jela lenguh for quite sometimes. 2nd ones okay dah. Kejap je rasa lenguh tu, pastu dah okay..

1mo trước

sye yg first kene ni ya Allah sakit kepala betul pastu x larat next month nk kene cucuk lgi😌

Saya sekarang 24 weeks. Cucuk first kancing gigi masa 20 weeks dekat KKIA. Side effect lenguh tangan yg kena cucuk dalam 2 hari lepas tu dah tak ada apa-apa. Nurse bagitahu kena cucuk 2 kali. Tak ingat next cucuk minggu ke berapa lak.

Side effect saya sakit bila sentuh dkt tempat injection tu and sehari lps injection rasa lemau and mengantuk sgt mcm makan ubat tidur 😂 sehari tu jelah effect dia esok okay dah

first inject rsa sengal2 bdan seram sejuk , second kena inject mak ai sakit betul tp tk sama mcm first kena tu but tmpt ccuk tu bapak gatal

Doc saya ckp dia tak cucuk saya psl tak perlu. Waktu pregnant 1st & 2nd baby pun tak cucuk. Skrg tgh pregnant 3rd pun tak cucuk juga.

1mo trước

Doc ckp cucuk kancing gigi ni kalau beranak bidan kampung yg tak guna alatan sterlise/bersih tp skrg ramai dh beranak kt hospital/klinik bersalin yg guna alatan yg sterlise. Cuma ada segelintir lg di kawasan pedalaman yg masih guna bidan kampung so nak tak nak gomen suruh semua cucuk so dpt elak penyakit tetanus. Saya beranak di hospital swasta dr 1st baby lg gn doc yg sama. Saya buku pink pun tak 🫣 nak juga rasa buka buku pink tp xde rezekiZ ada tanya doc saya waktu pregnant no3 ni perlu tak buka buku pink, dia ckp up to you, kalau nk dia boleh je buat surat skrg. Tp kalau emergency tetiba saya nk bersalin luar kawasan, doc suruh call je dia. Dia akan update doc kt mana saya berada tentang condition saya. Doc saya ni mmg relax sungguh, dia pakar O&G fertility saya dr umur saya 25 smp la skrg saya 40 thn. Doc saya dh tua nk dekat 59thn. Air gula pun actually saya tak perlu minum doc saya ckp bila dia check record/prestasi saya tp saya yg mintak nk minum psl berat bdn saya tambah mendad

saya 23 weeks tak ada lak cucuk kancing gigi..tapi dulu dah trasfer ke hospital batu hospital cucuk rasanya..ingat2 lupa 😅

sy bru cucuk minggu lepas masa 25weeks..Alhamdulilah tkde apa2 side effect..cuma rasa sakit sikit tmpat cucuk tu..😊

Saya cucuk minggu lepas, so far kebas tangan sikit 3 hari gitu. Tapi still boleh buat kerja macam biasa

yg 1st ok je, yg 2nd rasa sikit lenguh tgn kiri tp tak jejas aktiviti harian pn