Posisi tidur

Hai mommy , nak tanya normal ke kalau kita baring telentang lepastu nak tukar posisi mengiring kita akan rasa mcm cramp /senak dkt bwah perut , saya baru 19 minggu n first baby #ingintahu

4 Các câu trả lời

tula bila tidur mengiring kiri mmg sakit belakang, sy pon kejap kiri lps tu kanan telentang pon ade tp x lama, kalu nk lama skit sy tggi kan bantal dkt kepala tu pon jd lenguh tengkuk xtwu lar nk bg tidur lena mcm mne

Bila dah masuk 2nd trimester ni, position tidur tu tak boleh terlentang ya puan. Mengiring ke kiri atau ke kanan sahaja. Tapi better mengiring ke kiri. Boleh refer gambar ni.

normal,sbb tu d galakkan utk tidur mengiring bgi ibu2 mngandung.Klau baring tlentang,tkut ny nnti bhaya utk baby dlm kandungan utk bnfas.

1y trước

hahaha ni sama mcm saya

kiri kanan yg sedap juga terlentang 🤣🤣🤣 sedar2 tidu bgun pgi dh terlentang

1y trước

Samaaa haha. dah usaha dah tido mengiring kiri sebab baca elok untuk baby. Da letih kiri kanan pulak. tp yang lena tido bila terbaring trlentang tu.