Selesema dan hidung tersumbat ketika awal pregnancy

Hai mommy ii nak tnya normal ke kalau awal pregnancy ni selesema,hidung selalu tersumbat and susah nk bernafas ikut mulut pada awal pagi dan sebelum tidur???perit sgt kadang ii tertelan hingus sampai jdi kahak buat loya tekak,normal ke??now sye pregnant 7week 5day risau ada effect baby..nak gi kk takut dorang tk layan,ada solution tak???😭#firstmom #pleasehelp

2 Các câu trả lời

Takkan lah KK tak layan? Tak effect baby cuma effect emosi ibu yg tak selesa tu akan beri tekanan pada kandungan. Jadi, jangan fikir bukan2. Boleh buat pemeriksaan dgn doktor dan dapatkan ubat yg sesuai. Musim sejuk ni, kena lah sesuaikan pakaian, suasana rumah bersih dan tak sejuk sangat, pemakanan baik, minum air secukupnya, elakkan makan manis, pedas dan bergoreng buat masa ni. Mudahan cepat sembuh

normal je tu.