Dah dekat due tapi belum ada tanda

Hai mommy, ada tips nak cepatkan bersalin tak .. saya lagi 2 hari due tapi belum rasa tanda2 .. kalau tak bersalin juga doktor bagi extra lagi seminggu sampai 40w6d .. lepas tu induce kalau tak nak keluar juga .. ada tak mommy2 yang doktor bagi lebih due mcm saya .. #firsbaby #firstmom

15 Các câu trả lời

Sebenarnya 1st baby memang lambat sket ..sikit tips dari saya . 1.banyakkan jalan...kalau rasa malas, gi jalan kat mall window shopping.mesti auto rajin. 2.senaman.macam sujud tu tapi kepala ngiring kiri atau kanan la..jangan tonggeng lama ² ..takut pening gelap mata.dalam 10saat bangun..then ulang lagi.guna bola besar tu pon boleh. 3.seks bersama suami..dipercayai rangsangan boleh cepatkan bukaan serviks. 4.jalan itik..macam pelik kan ..jangan buat kalau takde sape kat rumah..akibat tak larat nak bangun nak pegi kencing ,saya pon jalan itik kuwek kuwek..duduk je kat toilet bowl pecah ketuban. 5.ikhtiar dgn doa,mohon doa dari ibu dan suami. Peringatan. Jangan sesekali cuba minum air selusuh ke..minyak selusuh ke..kembang semangkuk ke..plis ye kalau takde bukaan lagi atau bukaan jalan cuma 5 kebawah..boleh pecah rahim.seksa contraction tapi jalan tak bukak..ingat tau mommies semua.

slain buat tips mkn n bersenam sume tu, boleh usap perut pujuk baby skli mntk kluar awal. ade certain org mcm ofismate sy yg serah diri smpai 2-3 kali induce tp baby xnk kluar jugak n bukaan x bertambah. last2 kena czer sbb baby dah stress n xleh lebih due.

2y trước

semoga urusan awak bersalin dipermudahkan ya. n moga mummy n baby sihat semuanya

nanas makanan pedas (tomyam) teh jintan sis boleh cari artikel dalam ni pasal persoalan sis. yg sy suggest ni pun sy dapt dr sana. tp nanas tu yes betul. sbb ank first sy jd hantu nanas smpai hujung mengandung. alhamdulillah sakit ndak lama.

sma la due rabu ni 9.11.22 tapi still x da tnda apa2 lagi da bersama da minum air nenas da berjogging last2 dpt penat hahahah...mintak la esok kuar jgn overdue...aamiin smoga awak pun cpt kuar heheh

2y trước

moga urusan sis mieya dipermudahkan .. minta dia keluar sbelum mummy dia serah diri 😊

usap perut ckp ngn bby kluar ikot due, shri or 2 ari sblm due jln n mkn la puas² bg bby pon puas dlm prut tu.. pstu amalkn zikir al khafi usap² kt perut, in shaa allah dpermudahkn awk brslin nty..

Samalah . Due 12/11 ni tapi takde tanda tanda pun baby nak keluar . Harapnya tak overdue lah taknak lah kena paksa bersalin pulak sebab anak first kan 🥹 semoga dipermudahkan urusan semua

Saya. Dah buat macam2 pun baby masih selesa di dalam. Overdue, dpt surat, serah diri & 41w selamat bersalin dgn induce. Yg penting ibu & bby selamat

2y trước

itu la, saya dah mcm2 exercise tapi baby still selesa kat dalam .. InShaAllah harap dipermudahkan la ..

sy anak 1st overdue , bersalin 41w induce pil dua kali baru ada bukaan . smoga dipermudahkan urusan bersalin mommy !

Samalahhh. Skrg dah 39weeks masih tkda tanda. Dr bagi masa 40w6days klau xbersalin juga kena induce 😂😂

Banyakkan berjalan. N usap perut pujuk baby, doa dgn allah minta dipermudahkan.. In shaa allah..