Baby 4bulan

Hai mommy! Ada tak sni baby dia 4bulan tp belum meniarap? Baru blajar pusing2 bdn. Normal tak ? Sebab ank ipar 4bulan dh tiarap.

5 Các câu trả lời

perkembangn anak2 semua tk sama ya. dlm buku biru baby da tunjuk anak akan meniarap dlm 5 ke 6 bulan. anak sy meniarap 3 bulan. bukan smua anak nk kena sama. mcm anak kak awk 4 bulan kan tak sama tu. jgn dibandingkan2.latih je anak tu bt tummy time kalau nk cpt. tk buat pun tkpa dia akan meniarap sendiri nanti. mcm sy tak ajar pun tummy time dia meniarap sendiri 3 bulan lebih.sy rajin urut anak setiap kali dia baring tukar pampers ke apa. dlm sehari ada 3 4x jgk sy urut2 dia. jadi jgn bandingkan anak sendiri dgn org lain.perkembangn anak smua tk sama taw sis. sabar je nanti lelama anak awk pandai nanti. silap2 anak awk bejalan dulu dri anak org lain

anak saya 2 bulan 28hari dah meniarap, saya buat tummy time dalam pantang lagi, 4 bulan lbh dah start nak merangkak. kena rajin train, tp kalau tak train pun akan meniarap jugak. dah kejadian alam nya begitu hihi

setiap anak tu perkembangan dia x sama. xperlu compare kn dgn anak org lain. just enjoy je moment anak membesar. ank sye 4bulan pon x meniarap. dia reti pusing2 bdn je tapi die pandai duduk sendiri dulu.

anak saya nak dekat lima bulan baru pandai meniarap sis. Awak amalkan tummy time tu, bila dia dah pandai meniarap nanti, setiap masa dia nak meniarap je hehe 😃

perkembangan lain. tpi blh bykkan tummy time. tlg dia terbalikkan badan. lama2 nnti dia akan buat sndiri