Overdue 40weeks4Days

Hai mommy ada tak sesiapa kat sini nak share pengalaman deliver serah diri.saya da 40weeks4days. Still xdeliver.19hb kena serah diri. Seriously lagi nervous. Boleh bg tips or nasihat apa?#firstbaby

10 Các câu trả lời

saya overdue 40w5d.... ikut betul masa wk40 nurse suru dtg balik selepas 9 hari klu x ada tanda... overdue hr kelima tu perut mengeras kerap...x tau pla tanda ka apa.. sbb x rasa contraction n tak tahu rasa contraction cos first baby... so pegi juga hospital..jam 5am...doc cek bukaan 3cm... kena admitted... tunggu2 beberapa jam bukaan tak buka and tak rasa contraction..siap jalan2 makan dekat kantin... doc tlg bukakan contraction sikit jam 11mlm esoknya.. .. then baru ada rasa contraction tu pun tak sakit sempat tidur... lepas dalam 3 jam mcm tu..dalam jam 1am mcm tu bukaan da 4cm... masuk labor room... air ketuban kena pecah... baru rasa contraction tu mcm mn... jam 3.20am... then beranak.... itu pengalaman sy... kalau kwn dekat sebelah katil lain situasi plak... duedate kami sama... and overdue kami pun sama... dia kena induce belon.... ya Allah.. tak tahu nak ckp ap..sy tgk dia mmg perit.... kena incude bukaan 1cm pun belum...selama 8 jam dlm wad dengan patient tu.... dia lgsung tak bercakap... meraung sendiri.... sempat sy bagi dia kurma utk tambah tenaga.. sy harap puan tak kena induce belon....semoga puan selamat bersalin, baby sihat... dipermudahkan ya 😊

4y trước

allahu..terima kasih share pengalaman dan doa. in shaa Allah amin.t

sy dua org ank kene serah diri..induce,ank 1st induce 2x xrasa sakt lgsg.. contractions pon xde,last2 czer sb jntg baby lemah,yg 2nd 1x induce ubat bukak 3cm pastu doc terus induce drip yg tu mmg sakt..tapi xpe..tolak tepi smua tu,asalkan ank lahir sihat.. inshaAllah smua akn ok je dik,doa byk2 ye..smoga d permudahkan..aamiin

4y trước

in shaa Allah..terima kasih kak doakan.amin2

tenangkan hati. jgn panik bila sakit. teknik pernafasan sangat mmbntu dlm mngawal kesakitan. Doa minta dipermudahkan. In Shaa Allah semua pasti selamat.

4y trước

amin .amin..in shaa Allah.terima kasih ye

penah masa anak sulung.. tp alhamdulillah ari serah diri masa doc nk masuk ubat tetiba cek os dah buka 3cm x sempat masuk ubat pun..

4y trước

alhamdulillah.semoga saya pon dapat mcam pengalaman awak

apa2 pun doa bnyak2 dan berserah allah lebih tahu apa yg terbaik utk kita..

4y trước

amin..amin..

semoga dipermudahkan segalanya oleh Allah swt aamiin

4y trước

amin..amin.in shaa Allah.tera kasih ats doa

semoga dipermudahkan segala urusan 🤲🏻

semoga dipermudahkan segala urusann

4y trước

amin..amin

semoga di permudahkn

4y trước

amin..terima kasih

sma²