cacar air/chicken pox

hai mommy, ada siapa yg perna kena cacar air masa mengandung tak kat sini? siapa tahu apa kesan dia terhadap baby dalam kandungan?. saya risau, sebab sekarang saya kena cacar di usia kangdungan 16 minggu, takut ada kesan teruk terhadap baby ?

1 Trả lời

1st trimester n 3rd trimester klau kena truk risiko skit doc ckp.. sy kena masa awal 3rd trimester. Almost 3mggu jugak la bru btul2 kering. Doc ckp kena detali scan. Tp slpas dorg diskus. Sy ditahap low risk sbb awal 3rd trimester. N lpas bby kluar. Dia kena on antibiotik slama 5hri. Sbb kuman msuk paru2 dsbbkn sy cikenpox msa mgndung..😅

5y trước

Sbbkan jgkitan kuman tu. Doc ckp kena elak habuk/bedak dan asap rokok..